Conopida saseasca la cuptor

de trifadalia in Mancaruri de legume, 18 Sep 2018 | 3284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de conopida
  • 200 gr pastrama de pui sau kaiser
  • 100 gr de cascaval ( eu am folosit telemea de vaca)
  • 100 gr de smantana
  • 100 gr ceapa
  • 1 ardei ( optional)
  • 2 oua
  • 30 ml de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 20 gr de sare
  • 2 gr de piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida saseasca la cuptor:

Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa.

   Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

   Pastrama de pui ( kaiser-ul) se taie julien, apoi se pune la calit peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu piper, iar cand este gata, se scoate separat.

   Intr-un vas termorezistent se pun buchetelele de conopida, pe deasupra pastrama cu ceapa si totul se imbraca cu smanatana amestecata cu ouale.

  Deasupra preparatului se rade cascavalul, apoi se introduce vasul in cuptorul incins la 180 grade C, pentru aproximativ 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida saseasca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu mamaliguta