Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

de Rocsi in Pui, 22 Apr 2013 | 14009 vizualizari

 

De mult timp vazusem reteta la Miha si tot am zis las ca o prepar, las ca o prepar..Zilele astea chiar eram in pana de idei si cum umblam eu pe la calculator am dat iar de ea si am zis asta este, trebuie neaparat sa o pregatesc. Daca ati sti cat de bun a iesit totul si gustos!!! Va recomand reteta iar tie Miha nu imi ramane decat sa iti multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui
  • 4 cartofi
  • 2 linguri mustar
  • 3 linguri ulei + 1 lingura pentru uns vasul
  • 3 -4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita vegeta
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar:

Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat. Peste cartofi punem copanelele.

Curatam usturoiul si il pisam. Peste el adaugam mustarul si uleiul si frecam pana obtinem o pasta. Condimentam cu sare, piper, varful de vegeta si cimbru uscat. Tot acest sos il subtiem cu putina apa, apoi il turnam uniform peste cartofi si copanele.

Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor. Aprindem cuptorul si lasam preparatul 50-60 de minute pana este bine patrunsa carnea.
Scoatem capacul si le mai lasam 10 minute la foc putin mai mare sa prinda o crusta usor aurie!  Cand sunt gata scoatem vasul din cuptor, lasam sa se racoreaca si servim.

Noi am pregatit o salata din rosii, castraveti si ridichii. Puteti servi si cu muraturi sau alte salate! Yamiiii ce bun a mai fost!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu rosii si mozzarella