Cornulete

de getix in Prajituri, 17 Mar 2013 | 5522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura
  • 1 cana bors sau apa minerala
  • drojdie cat o nuca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou
  • rahat, gem, nuca pt umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete:

Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala  calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia  restul de apa minerala rece, untura, zaharul vanilat, oul si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se formeaza un aluat care se desprinde usor de pe peretii vasului ( aluatul trebuie sa aibe consistenta unei plasteline). Se  pune alauatul  la frigider (ideal ar fi sa le framantam de seara si sa le coacem a 2-a zi), dar daca nu avem timp este de-ajuns 1-2 ore de stat la rece.Dupe ce s-a  odihnit aluatul se  imparte in patru. Se intinde o foaie subtire, se taie in raza, se pune umplutura apoi se ruleaza. Se introduc la cuptor pt cca 10 min . Se pudreaza cu zahar vanilat .

Au iesit in jur de 50 de cornulete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

getix 1

18.03.2013, 18:20

Multumesc simona, chiar au fost bune, s-au epuizat foarte rpd !

diana_k 1

21.03.2013, 10:39

getix 1

21.03.2013, 20:45

multumesc Diana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete insiropate