Cornulete cu nuca

de jojoba in Prajituri, 14 Ian 2011 | 9389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. untura
  • 200 gr. smantana
  • 200 gr. nuca macinata
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie rasa
  • 1 lingurita de sare
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Se face un aluat din 1 ou, 1 galbenus, 200 gr. untura, 200 gr. smantana, 1praf copt dizolvat in suc de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingurita sare si 500 gr faina.

Aluatul astfel obtinut se intinde si se taie in forma de triunghi .Fiecare tiunghi de aluat se umple cu o lingurita de compozitie de nuca.

Compozitia de nuca : 200 gr nuca macinata se amesteca cu 100 gr zahar , cu un albus de ou si cu o esenta de rom.

Cornuletele se introduc la cuptor la temperatura de 160grade timp de aproximativ 15 minute. Cand sunt scoase din cuptor se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

ieri la 20:55

Tartă cu caise

ieri la 20:45

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

ieri la 09:25

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

pe 11.05 la 14:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu frisca si nuca