Cornulete cu rahat

de Renataedina in Prajituri, 16 Ian 2014 | 14483 vizualizari

 

Cornulete de minune

 

INGREDIENTE

  • 60 dkg faina
  • 20 dkg untura de porc (+ 5 dkg pentru uns)
  • 1 ceasca de lapte batut ( 200 ml)
  • 1 ou
  • 1 dkg drojdie
  • Umplutura:
  • 10 dkg rahat maruntit
  • 1 borcan dulceata de prune (aproximativ 30 dkg)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Ingredientele se amesteca intr-un bol, se imparte in patru bucati. Pe fiecare bucata se intinde si se unge cu untura calda si se ruleaza. Dintr-o rulada iese aproximativ 20 - 25 de cornulete.

Luam o rulada, o feliem cam la 1 cm si il intindem. Dupa ce am intins ungem cu untura calda si umplam cu rahat sau cu dulceata de prune si se ruleaza sub forma de cornulete.

Dupa ce am terminat cu doua tavi, pornesc aragazul pe maxim, fiindca cornulete se coc repede. 

Cornuletele se pun in tava si punem la copt pana cand se rumenesc.

Cornuletele coapte si racite se invartesc in zahar pudra vanilat.

Alternative umplutura:

Umplutura cu branza: 30 dkg branza de vaca, 1 ou, 3 - 4 linguri de zahar depinde cat de dulce va place, 2 plic zahar vaniliat, coaja de portocala razuit. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]