Cornulete cu rahat

de Tabita _ in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 4833 vizualizari

 

Am vazut reteta pe e-retete.ro si la Pasiune pentru bucatarie. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
  • 460 gr faina alba
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 9-10 linguri apa
  • Umplutura:
  • rahat colorat
  • Pe deasupra:
  • 150 g zahar pudra vanilat
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Rahatul se taie in bucatele.

O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se framanta 5-10 minute. Nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Se pudreaza suprafata de lucru cu faina, se pune aluatul si se intinde o foaie subtire de aluat. 

Se decupeaza marginile pentru a se obtine un dreptunghi. Se taie patrate sau triunghiuri, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza.

 Se aseaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. 

 Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru ~30 minute.

 Se pudreaza cu zahar pudra cat sunt inca fierbinti.

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce umplutura preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat