Cornulete cu rahat si cocos

de AndreaE in Dulciuri, 17 Mar 2014 | 5909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite cacao
  • rahat
  • Sirop :
  • - 200 ml lapte
  • - 8 linguri zahar
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat si cocos:

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut.

Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat.

Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun 2 lingurite de cacao. 

Cele doua aluaturi se pun la crescut.

Cand a crescut , ambele aluaturi se impart in 4 parti si se intind in forma de clatita. Se ia o "clatita" alba se suprapune una cu cacao, se imparte in 8 triunghiuri, se pune rahat si se ruleaza. 

Intr-o tava se pune hartie de copt, care se unge cu putin ulei, se aseaza cornuletele si se dau la cuptor. Se coc cc 15 min .

Se face siropul:  se fierb 200 ml lapte cu 8 linguri de zahar.

Fiecare cornulet in parte (cat inca este cald) se da prin sirop apoi se tavaleste prin nuca de cocos. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu rahat