Cornulete cu scortisoara

de La Ancuta in Dulciuri, 26 Feb 2014 | 3671 vizualizari

 

Astazi va propun o reteta usoara, pe care o puteti face impreuna cu copii. Piticului meu i-a placut foarte mult sa modeleze cornuletele si a fost foarte mandru de rezultate. Daca veti incerca reteta, cu siguranta o veti repeta :D.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 110 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 260 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • Pentru pudrat:
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu scortisoara:

Mixam untul impreuna cu zaharul pana devine spumos. Separat amestecam faina cu scortisoara si nuca macinata apoi le adaugam peste unt si framantam un aluat moale, dar nelipicios (de consistenta plastilinei).

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.

Dupa ce a stat la frigider scoatem aluatul si formam trei rulouri din care taiem bucatele de ~1 cm pe care apoi le rulam sub forma de bastonase. Dam bastonaselor forma de potcoava si le asezam in tava tapetata cu hartie de
copt.

Coacem la foc potrivit pana devin usor aurii. Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

_Alina_ 1

27.02.2014, 08:49

La Ancuta 1

27.02.2014, 12:22

Va multumesc mult. Ma bucur ca va plac.

Satisfyyourcravings 1

27.02.2014, 15:08

Perfecte pentru cafea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars