Cornulete fragede

de Lorra in Dulciuri, 12 Oct 2013 | 45525 vizualizari

 

Sunt tare bune si atat de fragede...
Obisnuiam sa le cumpar, dar niciodata nu descopeream acel "ceva" , gustul autentic. Asa ca m-am pus pe treaba si nu am fost dezamagita :)
Acum pot spune ca mi-am "facut pofta" !

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 200 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri otet
  • 1 ou + 50 ml lapte pt uns
  • 300 gr rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Inainte de toate, se scot ingredientele de la frigider si se tin la temperatura camerei timp de 1-2 ore.

Se mixeaza untul cu smantana, apoi se adauga otetul si praful de sare.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia de unt, turnata in ploaie. Se framanta bine pana devine un aluat consistent, nelipicios.

Se infasoara in folie de plastic si se tine la frigider pentru o ora.

Rahatul se taie pe lungime, in betisoare de marime potrivita.

Se intinde aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina, in discuri cu grosimea de 4-5 mm. 

Se taie fiecare disc in triunghiuri, se pun bastonasele pe fiecare din ele si se ruleaza de la baza spre varf.

Se pregateste o tava tapetata cu ulei si faina, se aseaza cornuletele si se ung cu oul batut amestecat cu lapte.

Se coc la foc mediu, 40-45 min.

Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Se pot unge si cu ou batut + zahar si nuca macinata.

2

Pentru umplutura se foloseste rahat, gem, magiun, nuci + gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (35)

diaconta 1

13.10.2013, 18:45

cu siguranta sunt foarte fragede

Lorra 1

13.10.2013, 20:23

Dia

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu osanza si ulei de palmier