Cornulete fragede cu rahat

de Criss in Prajituri, 8 Iul 2014 | 10212 vizualizari

 

O reteta simpla ce imi aminteste de deserturile copilariei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 550 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g rahat asortat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu rahat:

Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul pudra. Se adauga untul moale, galbenusul de ou si smantana si se framanta un aluat destul de moale si matasos care nu se lipeste de maini. Aluatul se imparte in 4 bile egale, care se intind sub forma de cerc si se decupeaza triunghiuri aproximativ egale. Pe fiecare triunghi se pune cate o bucata de rahat si se ruleaza dinspre exterior spre interior formandu-se cornulete. Se coc in tava tapetata cu hartie de copt pana cand devin usor aurii pe margine. Nu trebuie lasate prea mult pentru ca se usuca si devin tari. Cand sunt gata, se scot si se tavalesc prin zahar pudra, apoi se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede