Cornuri

de silvianart in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 2258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr. margarina /unt/ 10 ml ulei
  • 30 ml iaurt
  • 90 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou + 1 galbenus pt aluat
  • 1 ou + 1 lingura lapte pt. a le unge
  • 80 gr zahar
  • 1 plic zh vanilat
  • 1 drojdie plic 7gr.
  • 450 -500 gr faina
  • sare
  • gem/branza/rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus, framantam bine, (atentie la consistenta aluatului, sa fie ok la atingere, daca nu, adaugam treptat faina, dar dupa ce, in prealabil, am framantat bine), lasam la dospit 30 min. Intindem discuri pe blat, le taiem in triunghiuri, umplem cu ce dorim, gem, branza, rahat, rulam, le asezam in tava pe hartia de copt, lasam sa mai creasca putin 10-15 min. le ungem si le dam la cuptor, 45 minute, la 160 grade C, sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza