Cornuri de Bratislava

de getix in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 13011 vizualizari

 

Nu pot sa mai spun decat ca sunt MINUNATE! Pur si simplu se topesc, la cat sunt de bune!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua + inca unul pentru uns
  • 1 plic de drojdie uscata
  • putina sare
  • 50 g zahar
  • coaja de lamaie rasa

Umplutura:

  • 100 g nuca macinata ( m-am trezit doar cu 50 g. restul a disparut, asta mi s-a spus cand am intrebat cine, ce si cum :)) 2 lg fulgi de cocos,
  • 2 lg crema de ciocolata,
  • dulceata de visine
Portii: 39
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Cernem faina si o punem in vasul de lucru.

Adaugam drojdia,  coaja de lamaie si sarea. Amestecam.

Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.

Peste faina  adaugam untul, apoi ouale batute putin si la final laptele caldut . Se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se pune  frigider pentru 30 min.

Pentru umplutura,  amestecam nuca, cocosul si crema de ciocolata, pana se formeaza o pasta.

Aluatul il scoatem din frigider, il taiam in doua parti, apoi formam bilute de           cca 28-35 g ( eu le-am cantarit). Lasam la crescut 10-15 min.

Luam  apoi fiecare bila si intindem o forma elipsoidala, punem umplutura de nuca,  rulam si ii dam forma de potcoava.

Cum mie nu mi-a ajuns umplutura de nuca,  le-am  umplut pe celelalte cornuri cu gem de visine .

 Asezam  cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou, asteptam sa se usuce ( cine are rabdare), apoi  le ungem cu albus de ou.

Se introduce tava  la cuptor, la 180  grade, pana se rumenesc frumos.Ca timp nu stiu cat sa va spun, ca s-au facut foarte repede. Eu am setat la 60 min cu tot cu preincalzire .

Specific acestor cornuri este  aspectul marmorat, care se datoreaza galbensului cu care le ungem si la care trebuie sa avem rabdare sa se usuce. Altfel, nu iese! 

Oricum marmorate, nemarmorate la mine s-au epuizat!  ! C'est fini !

Inspiratia mea,  bucataras Corina :-*

 

TIPS-URI

1

Aceste cornuri se mai pot umple cu mac macinat, oparit, amestecat cu zahar si esente

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci