Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios

de Lily_Musat in Piine, 11 Mar 2011 | 14849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 grame de faina (eu am folosit Dobrogea 000),
  • 2 lingurite de sare,
  • 2 lingurite de zahar (daca doriti sa va iasa cornurile mai dulci, puneti mai mult zahar),
  • 4 galbenusuri,
  • 25 de grame de drojdie proaspata,
  • 60 de grame de untura de porc,
  • 250 ml de lapte. ame de untura de porc, 250 ml de lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios:

Faina se amesteca cu sarea. Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichid ( o sa vedeti cum se topeste drojdia in timp ce o amestecati cu zaharul- eu am folosit o furculita). Dupa ce s-a lichefiat, adaugati 4 linguri de lapte cladut si mai amestecati putin. In bolul cu faina faceti o gaura si turnati drojdia, apoi asezati recipientul intr-un loc caldut (daca stati la bloc, puteti sa il puneti pe calorifer, asa cum am facut eu :D) si il lasati acolo circa 10-12 minute, pana cand drojdia se umfla si se pot observa niste basici mici. Asa arata drojdia cand am adaugat-o in faina.

Cele patru galbenusuri le amestecati cu laptele cald, iar apoi adaugati si untura, pe care o topiti, insa aveti grija sa nu fie fierbinte, ci doar calda. Untura topita care a fost amestecata cu galbenusurile si laptele

Dupa ce au trecut cele 10-12 minute, amestecati totul, pana cand obtineti un aluat nu prea tare, pe care il ungeti cu putin ulei si il lasati in acelasi loc caldut pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat circa 20 de minute. Asa arata aluatul meu, inainte sa-l las sa creasca.

Aluatul se imparte in mai multe mingiute, in cazul meu 5, depinde acum si cat de mari vreti corurile.

Fiecare mingiuta se intinde putin cu facaletul, sa obtineti un diametru de aproximativ 20 de cm, iar apoi taiati in patru.

Rulati fiecare parte si asezati in tava, care a fost tapetata cu hartie de copt, insa cu varful in interior, sa nu se desfaca cand sunt in cuptor. Dupa ce ati umplut tava, o asezati in acelasi loc caldut si o mai lasati 30-40 de minute, timp in care ele vor creste mari si frumoase :) Inainte sa le bagati in cuptor, care trebui incins inainte la 180 -190 de grade, trebuie sa le ungeti cu galbenus de ou si, dupa preferinte, sa presarati deasupra seminte (mac, susan, etc). Cornurile mele s-au copt in 20 de minute, insa depinde de cuptor, asa ca cel mai bine e sa le scoateti cand se rumenesc. De asemenea, le puteti incerca cu o scobitoare. Daca nu se lipeste aluatul de scobitoare inseamna ca s-au copt.

TIPS-URI

1

Ideal e sa va pregatiti totul din timp, in boluri, sa fie toate pe masa de lucru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu susan (de post)