Cornuri insiropate

de MonaMimi in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 4008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg faina
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml apa calduta
  • 200 ml ulei
  • sirop:
  • 150 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri insiropate:

Impartim faina in doua castroane la fel procedam si cu celelalte ingrediente.Toate la impartim in doua mai putin cacaua.Aluatul alb il framantam 20 minute apoi il lasam la dospit.In cealalta parte adaugam 2 linguri de cacao framantam 20 minute si lasam la dospit(eu am avut ajutor am framantat aluatul alb si maro in acelasi timp impreuna cu fetita mea ).

Dupa ce au dospit intindem pe masa aluatul cu cacao aproximativ cat o tava iar aluatul alb intins il punem deasupra celui cu cacao.Taiem o fasie lata de aluat pe lung iar apoi taiem patrate pe care le intindem cu mana sau sucitorul le umplem dupa preferinta apoi rulam .Punem cornurile intr-o  tavasi lasam sa mai creasca putin.

Dupa aceea punem tava la cuptorul preincalzit pt 15 - 20 minute depinde de cuptorul fiecaruia.Intre timp preparam siropul:punem apa cu zaharul la fiert pana se topeste acesta si adaugam esenta. Dupa ce cornurile sau copt calde fiind le trecem prin siropul fierbinte,presaram nuca de cocos si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri insiropate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Torrijas