Cornuri mixte

de Adele in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 5274 vizualizari

 

Deci pentru aceasta minunata reteta m-am inspirat de la Simona(cum ?!? care Simona :-?? ,fotomodelul situ-lui :)) ) lasand gluma la o parte multumesc frumos :http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-cu-unt-nuci-si-miere-67959.html
Ale mele nu sunt asa frumoase ,o mica parte o a are si cuptorul meu care e cam praf dar la gust ce sa mai spun :DELICIOASE.
Mixte pentru ca am folosit tot felul de umpluturi 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml lapte cald.
  • 3 linguri smanatana grasa.
  • 1 lingurita sare.
  • 3 linguri cu zahar.
  • esenta de vanilie.
  • coaja rasa de lamaie si portocala.
  • 10 gr drojdie proaspata.
  • Faina cat cuprinde (500 gr aproximativ).
  • 60 gr unt.
  • Umplutura:
  • rahat.
  • dulceata de cirese.
  • dulceata de piersici.
  • dulceata de capsuni.
  • crema de alune.
  • Pentru uns:
  • un galbenus,
  • 1 lingrita miere.
  • 1 lingura lapte.
  • Decor :
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri mixte:

Se incepe cu pregatirea alauatulu,se pune la framantat, intr-un vas incapator faina amestecata cu sare si coaja rasa de lamaie /portocala ,intr-o cana se pune laptele cald si drojdia cu zahar si unt,se amesteca pana se dizolva,se toarna treptat peste faina se amesteca dupa care se pune smantana si esenta se framanta aluatul bine .Se lasa la crescut acoperit cu un prosop.

Cand alautul este frumos crescut ,se imparte in 3 parti din fiecare parte se intinde cate o foaie aproximativ rotunda se taie in triunghiuri se pune umplutura pe fiecare parte (rahat,dulceata si ciocolata) se ruleaza fiecare corn in parte si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu galbenusul d eou amestecat cu miere si lapte ,se lasa la crescut (20 minute) dupa care se dau la cuptor la 180° pana se rumenesc.

Se lasa la racit putin se aseaza in platou se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri mixte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce cu cafea turceasca