Imi doream de mult sa fac niste cornuri pufoase si iata ca le-am facut pentru "Pachetelul vesel". M-am inspirat de la diaconta, cu mici modificari. Nu-mi imaginam ca or sa iasa chiar atat de pufoase si nici ca or sa creasca atat. Ultimul l-am facut cu aluatul ramas si a iesit urias :)))
Deci, ce ziceti, vreti maine niste cornuri pufoase la "Pachetelul vesel"?
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga peste care se pune un prosop si se lasa la crescut la loc cald.
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita, se amesteca cu zaharul si se calesc, amestecand din cand in cand pana cand scade zeama pe care au lasat-o. La final se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara macinata. Se lasa sa se raceasca.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Cand coca a crescut, se unge masa de lucru cu ulei, apoi se presara faina pe ea. Se pune incet aluatul pe masa si se mai framanta cu 2-3 maini de faina, apoi se intinde cu ajutorul sucitorului. Se taie triunghiuri la baza carora se pune o lingura cu varf de mere calite si se ruleaza aluatul de la baza spre varf, se lipesc bine capetele laterale, apoi se da forma de corn.
Fiecare corn se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa cornurile sa creasca 10-15 minute, la loc cald, dupa care se ung cu galbenusurile amestecate cu lapte, apoi se presara zahar.
Se baga tava la cuptor pana cand cornurile se rumenesc frumos. Se asteapta sa se raceasca, apoi se pot servi.
Pofta buna!