Coronita cu carne tocata

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2011 | 5326 vizualizari

 

reteta by Edith Frincu, si aceasta reteta merita incercata

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 ou
  • putina sare
  • 6 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa caldutza
  • Umplutura:
  • 600 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • gogosar murat (eu am pus kapia crud ca nu am avut gogosar)
  • patrunjel
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu carne tocata:

Aluatul: intr.un vas punem faina, oul,drojdia, sarea, untul topit si putina apa calduta. omogenizam si daca mai e nevoie adaugam apa calduta.

lasam la dospit 1 ora vasul acoperit cu folie de plastic si un prosop si la loc cald.

intre timp ne ocupam de umplutura: calim ceapa tocata marunt, morcovul ras pana devin sticloase apoi adaugam carnea, asezonam cu sare si piper si lasam la foc pana carnea si legumele sunt facute. eu am adaugat jumate pahar vin rosu,la sfarsit adaugam patrunjel tocat si ouale batute bine.

aluatul il impartim in 2 si intindem o foaie rotunda. punem foaia intinsa intr.o forma de tarta unsa in prealabil cu ulei si punem jumate de compozitie de carne pe marginea de foaie. din centru taiem 8 triunghiuri si fiecare triunghi trecem peste umplutura. ungem cu galbenus de ou si presaram optional cu mac sau susan si dam la cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

servim cu muraturi, eu am servit cu conopida si morcov murat

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suberek