Cosulete cu crema de lamaie (lemon curd) si fructe de padure

de laura_n in Prajituri, 24 Aug 2012 | 5610 vizualizari

 

Din seria...ce sa mai facem bun cu fructe de padure, au aparut aceste cosulete. Marturisesc ca am fost tentata de multe ori sa incerc curd-ul asta de lamaie, dar tot amanam. Ei bine, l-am incercat, am fost cucerita, dar nu stiam la ce sa il folosesc .
Si acum aveam doua semne de intrebare si pt fructe sipt crema. Am combinat crema de lamaie cu mascarpone siputin lapte sa iasa mai cremoasa, am tras niste cosulete rapid si le-am umplut. Cand am servit o portie, am zis: oau, mai vreau:P

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar pudra
  • 80 gr unt (atat am avut)
  • seminte de la o pastaie vanilie
  • 1 ou
  • 200 gr crema de lamaie (lemon curd )
  • 200 gr mascarpone
  • 50 ml lapte dulce
  • 300 gr fructe padure
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de lamaie (lemon curd) si fructe de padure:

Intr-un bol, am pus faina, zaharul pudra si untul moale cat de cat si am framantat un aluat. Am adaugat oul si semintele de vanilie si am framantat iar, am mai presarat un pic de faina, am pus aluatul intr-o folie de plastic si am dat la frigider. Eu am lasat aluatul in frigider pana a doua zi pentru ca nu l-am prestat imediat.

A doua zi, l-am scos, am intins o foaie si am umplut formele de briose cu aluat si am copt cam 15 min la cuptor.

Crema de lamaie am amestecat-o cu mascarpone si am diluat-o putin cu lapte. Laptele din crema ajuta mult la fragezirea aluatului. 

Am umplut cosuletele cu crema obtinuta si am asezat deasupra fructe de padure.

Am dat la frigider pentru cateva ore si apoi am servit. Sunt bestiale :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de lamaie (lemon curd) si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada