Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor

de Ancutsa in Porc, 9 Ian 2021 | 4176 vizualizari

 

De Sărbători, am pregătit cotlet de porc la cuptor, cu costițe, cartofi și mirodenii. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită, însă tot ele s-au mâncat primele (cine nu iubește coastele?) Usturoiul și rozmarinul sunt mirodeniile noastre preferate, dau o aromă deosebită.
 
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc,
  • 8 coaste afumate de porc,
  • Câteva ciuperci champignon,
  • 6 cartofi,
  • 150 ml vin alb,
  • 400 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • O crenguță de rozmarin,
  • 50 ml ulei de floarea soarelui,
  • 3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,
  • 1 linguriță mix mirodenii (cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor:

 

Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.

Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Presari mirodenii, sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.

 

Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, apoi întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/cotlet-de-porc-cu-legume-si-mirodenii.html


Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]