Cotlet de porc cu sos chinezesc si garnitura de orez

de reisnaor_2006 in Porc, 10 Mar 2016 | 5492 vizualizari

 

O mancare satioasa si gustoasa care ne place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de cotlet
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 50 gr ulei de masline
  • Ptr sos:
  • 100 ml apa
  • 3 lg de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi pisati
  • coriandru
  • ghimbir
  • chimen
  • boia de ardei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Garnitura:
  • 300 gr de orez
  • 1 ceapa
  • 100 gr de unt
  • apa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos chinezesc si garnitura de orez:

        Cotletul de porc l-am condimentat pe ambele parti si l-am asezat intr-un vas de yena.Am pus peste carne vinul si uleiul de masline si am dat vasul la cuptor la temperatura de 200 grade pana s-a rumeni carnea.

         Separat intr-un bol am amestecat toate ingredientele pentru sos pana sau omogenizat.Cand carnea a fost aproape gata am turnat in vasul de yena sosul format si am mai lasat 10 minute la cuptor.

         Untul se topeste intr-o cratita ,adaugam ceapa taiata marunt si o calim,orezul  spalat,sare si complectam cu apa lasan-d la fiert la foc potrivit.Servim cotletu cu garnitura de orez si muratura,eu am avut hasca.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Orezul trebuie lasat sa fiarba la foc mic ca sa nu se prinda de fundul cratitei.

2

Orezul se gateste la foc mic, avand grija sa nu-si schimbe culoarea, pentru a pastra amidonul in boabe, altfel, amidonul se va raspandi in tot vasul, iar orezul se va transforma intr-un lipici necomestibil.

3

Cotletul daca nu il faceti la cuptor,dupa ce l-ati marinat il puteti praji in tigaie pe ambele parti cca. 3-4 minute pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos chinezesc si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

10.03.2016, 22:22

Te-ai dat cu chinezii? )))

mirela0911 1

11.03.2016, 19:52

Ce bunatate ai facut!

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 12:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita la cuptor