Cotlet de porc la cuptor

de LUK in Porc, 4 Feb 2011 | 32257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata de cotlet de porc fara os ,intreaga(cea din reteta a avut 1.3kg)
  • apa,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor:

    Cotletul de porc se feliaza dar nu de tot,mai lasam cam un centimetru la baza.Se face un amestec din apa,ulei,sare,piper macinat si boia(in functie de marimea cotletului) si se pune carnea in acest amestec la rece timp de 2 ore.Dupa aceea scoatem carnea,o mai saram si piperam si o punem in aragaz pe gratarul curat.Sub gratar punem o tava cu apa.lasam sa se prajeasca o ora si jumatate iar la jumatatea timpului cand observam ca s-a acumulat grasime intr-e felii o scoatem cu lingurita(se va topii grasimea de sus de pe cotlet si se va aduna intre feliile crestate..eu am preferat s ao scot cu o lingurita..puteti sa o lasati acolo daca va place..)...eu am cuptor electric si l-am prajit  o ora si 30-45 de minute la 145 de grade...se va observa cand e gata pentru ca se rumeneste frumos!noi am servit cu cartofi prajiti si sos de usturoi..delicios!

TIPS-URI

1

puteti adauga cimbru sau praf de usturoi in saramura in care marinati carnea..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure