Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac

de amradu in Porc, 6 Ian 2017 | 3293 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte gustoasa. Gatita de mine personal pentru prima oara, dar cu siguranta nu si pentru ultima oara :) 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet proaspat de porc
  • 50 ml vin alb demisec (eu am folosit de la Jidvei)
  • 40 g unt (pentru tras la tigaie cotlet)
  • 20 g unt (pentru spanac la tigaie)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 400 g spanac
  • sare
  • piper
  • usturoi pulbere
  • chili
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac:

1. Se ia cotletul de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi, chili si boia iute, apoi se topeste untul in tigaie antiaderenta, se trage la tigaie cotletul pe toate partile, pana face crusta. 

2. Se unge tava cu 2 linguri de ulei de masline, se ia cotletul se pune in tava, apoi se stropeste bine cu un vin alb demisec, se pune folie de aluminiu deasupra si se baga la cuptor la 200 de grade C, timp de 30 de min, dupa care se intoarce pe cealalta parte, se mai lasa inca 20-25 de min, dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa inca 20 de min.

3. Spanacul se fierbe circa 15 minute dupa care se scurge si se trage la tigaie inca 5-7 min cu putin unt si sare.

Ca si garniura, sincer recomand ceva mai gustos decat spanacul, gen: mix legume, cartofi (prajiti, fierti, copti sau piure)...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor stropit cu vin alb si garnitura de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

kytz 1

07.01.2017, 23:22

Bun!

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 11:51

foarte bun!

mihaelar63 1

09.01.2017, 17:45

Foarte bun Eu mai folosesc spanacul doar tras in ulei cu sau fara usturoi .Ne place mult o asemenea garnitura Consider ca este mai Ok din punct de vedere caloric
Bine ai venit Radu in randul Bucatrasilor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita