Covrigei cu branzeturi, in si chimen

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2014 | 6742 vizualizari

 

atunci cand vreau sa fac ordine la branzeturi prin frigider, ma apuc de-o portie de covrigei sau de saratele, cu toata viteza inainte :)).

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. branza de burduf
  • 150 gr. telemea rasa (de oaie)
  • 150 gr. margarina
  • branza ricotta, 1/2 cutie
  • 100ml lapte caldut
  • faina cat cuprinde (cca 600-650gr.)
  • 3 linguri smantana
  • 1 mana seminte de in
  • 2 oua (pentru uns covrigeii)
  • seminte de chimen
  • sare fina de mare pentru presarat peste covrigei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu branzeturi, in si chimen:

Branza telemea o dam pe razatoare si o pastram pentru presarat peste covrigei.

Aluatul il reparam astfel: amestecam branza de burduf cu margarina (la temperatura camerei),cu ricotta si smantana si laptele caldut.

Adaugam semintele de in, apoi faina si framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa 1/2 ora la rece.

Scoatem aluatul, il intindem in foaie de grosimea dorita pe masa infainata, decupam cu forma covrigeii pe care-i vom aseza in tava captusita cu hartie de copt.

Ungem covrigeii cu ou batut, presaram branza telemea rasa, seminte de chimen, sare de mare si ii dam la copt in cuptorul preincalzit la foc iute pana devin aurii.

Ii scoaten din tava, ii lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

merg fooooarte bine cu bere rece! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu branzeturi, in si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MOKUSKA 1

13.07.2014, 21:31

alilianaa 1

13.07.2014, 22:26

numai buni de rontait..

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:22

Ii iubeeeesc...asa ca te rog trimite si la mine o portioara!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu chimen si cascaval