Covrigei cu mac

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2012 | 5627 vizualizari

 

By BucatarimcuDiana!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 tavi de covrigei, avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 125 g margarina
  • 125 g untura
  • 3-4 linguri smantana
  • 3 linguri apa calduta
  • 1 ou
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 varf lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu mac:

Dizolvam drojdia in 3 linguri de apa calduta.

Intr-un vas punem faina, margarina, untura, oul, faina, drojdia, zaharul, sarea si amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios.

Adaugam apoi 3 linguri de smantana si incepem sa framantam pana se leaga, si obtinem un aluat consistent(daca este nevoie mai adaugam inca o lingura de smantana).

Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora.

Impartim aluatul in 4 parti egale.

Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat, intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, iar apoi decupam covrigeii cu ajutorul formei speciale.

Asezam covrigeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu oul batut cu laptele, presaram deasupra mac, si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrambled eggs - Papara - Jumari de ou