Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

de Bucataras in Dulciuri, 19 Dec 2024 | 1528 vizualizari

 

Cozonacul Babka este renumit pentru savoarea pe care o are și pentru faptul că este un cozonac însiropat, de obicei cu alcool. Varianta noastră de azi este una adaptată, dar foarte gustoasă și aromată.
Pentru acest Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, nucă, cremă de ciocolată, suc de portocale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:
  • ~800 g aluat de cozonac 
  • 300 g crema de ciocolată (nutella)
  • 100 g nucă toccata
  • Pentru sirop:
  • 100 ml suc de portocale
  • 50 g zahăr
  • esență de rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:

Cum se prepara Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:

 Rețeta de aluat o găsești AICI

Mărunțește miezul de nucă. 

Pune aluatul pe un blat de lemn uns cu foarte puțin ulei și întinde-l în strat egal, în formă dreptunghiulară. Întinde crema de ciocolată pe toată suprafața aluatului și presară nuca tocată. Rulează aluatul strâns, apoi taie-l pe lung, în două jumătăți, dar nu de tot, lasă un capăt întreg. Împletește cele două fâșii, cu partea tăiată în sus și așază cozonacul în tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la dospit încă o jumătate de oră. 

Între timp, prepară siropul. 

Toarnă sucul de portocale într-o cratiță, adaugă zahărul și esența de rom. Pune la fiert compoziția și lasă până dă în 1-2 clocote, apoi lasă siropul la răcit.

După ce s-a copt cozonacul, scoate tava din cuptor și lasă-l 5 minute la temperat. Cu ajutorul unui pensule, însiropează cozonacul. 

Îl poți porționa după ce s-a răcit de tot.

Este un cozonac foarte gustos și aromat și va face deliciul meselor de sărbători. 

Incearcă si rețeta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos și bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.

Iți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata