Cozonac cu nuca (de post)

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Apr 2013 | 4501 vizualizari

 

By Miha

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 550 g faina
  • 100 ml ulei
  • 280 ml suc proaspat de portocale
  • 3 linguri zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 10 linguri nuca macinata
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri nesquik
  • 1 lingurita cacao
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca (de post):

Intr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.

Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.

Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 5 minute) si nu se mai prinde de maini.

Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 bucati, si intindem fiecare bucata intr-o foaie.

Punem nuca macinata amestecata cu zaharul si nesquik-ul, rulam strans apoi impletim in 2.

Punem cozonacelul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, si mai lasam 20 de minute la crescut.

Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

Cand scoatem cozonacul din cuptor il ungem cu putina apa amestecata cu mire.

Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonacei " Babani"