Cozonac cu nuca, mac si rahat

de cristina1985 in Prajituri, 27 Sep 2014 | 9223 vizualizari

 

Ies patru cozonaci (2 cu rahat).Raman 2 albusuri.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg faina
  • 250 gr zahar +200 gr
  • 6 oua+1 galbenus(pentru uns )
  • 175 ml ulei
  • 400 ml lapte+3 lg
  • 60 gr drojdie
  • sare
  • coaja de la 2 lamai si 2 portocale
  • esenta vanilie, esenta rom
  • 1 kg rahat
  • 250 gr mac macinat
  • 300 gr nuca
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca, mac si rahat:

Se face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu  250 gr zahar.Cand se topeste zaharul  se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de la lamai si portocale si faina , pe rand.Se framanta pana devine elastic (1 ora).Se lasa la cald aluatul, cu prosop peste, timp de 2 ore.

Albusurile(4) se bat spuma si se amesteca cu zaharul (200 gr).Se mixeaza , dupa care se imparte in 2. Jumatate se amesteca cu nuca macinata , jumatate cu mac macinat.

Din 4 cozonaci, 2 ies cu rahat,1  cu nuca ,1 cu mac.

Se pun in formele unse si tapetate cu faina si se  mai lasa la crescut 2 ore si jumatate.Se ung cu galbenus de ou sau cu cele 2 albusuri ramase.

La cuptor cozonacii (2-atat incap) se tin 1 ora si jumatate, deci 4 in  3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca, mac si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare, cu nuca si finetti