Cozonac cu nuca si cocos

de housy in Dulciuri, 18 Sep 2010 | 7385 vizualizari

 

e prima data cand am incercat sa fac, asa ca va rog sa nu ma taxati tare pt faptul ca nu e foarte crescut:D mai am timp sa ma perfectionez. dar de gustos era.....

 

INGREDIENTE

  • faina 1 kg
  • 6 oua  +  2 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 cubulete drojdie pakmaya
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 cani nuca macinata
  • 1/2 cana nuca de cocos
  • 125 gr margarina
  • putin ulei 
  • stafide aurii
  • 500-600 ml lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cocos:

 

ALUATUL:

drojdie se freaca cu o lingura de zahar pana se inmoaie, apoi se lasa sa se umfle putin

am incalzit putin laptele, in care am topit margarina si zaharul

l-am turnat caldut peste faina

am adaugat drojdia si m-am apucat de framantat

separat am batut galbenusurile cu esenta de vanilie

separat am batut si albusurile spuma cu un praf de sare

am adaugat galbenusurile si un pumn de stafide  peste faina si am continuat cu framantatul

pe la terminarea framantatului am adaugat si albusurile si-am mai amestecat putin aluatul

coca am lasat-o in ligheanul in care am framantat, pe care l-am uns cu ulei inainte, sa nu se lipeasca aluatul dupa ce creste

l-am lasat apoi la crescut la loc caldut, fara curent, aproximativ 2-3 ore.

UMPLUTURA:

separat am batut spuma cele 2 albusuri cu 2 linguri de zahar

intr-un bol am amestecat nuca cu cocosul si cu o lingura am integrat albusul spuma

am pus si esenta de rom

compozitia gata formata am impartit-o ochiometric in 4 cu o lingura

MODALITATE:

dupa ce aluatul a crescut, l-am taiat in 4 in  lighean cu un cutit

pe o platforma de lemn curatata in prealabil am presarat faina si am luat pe rand cate un sfert din aluat, l-am intins in foi cu facaletul, peste care am adaugat umplutura de nuca, apoi le-am rasucit intr-un rulou lung

doua cate doua rulourile le-am impletit si le-am pus in tava de cozonac unsa cu margarina 

le-am uns cu spuma de albus

le-am presarat cu zahar tos si am pus cativa "cocosei" de nuca pentru design.

am dat la cuptorul incins

dupa aprox 40 min am intors tava in cuptor

si l-am servit cald....pentru ca asa imi era mie pofta...de cozonac cald:)

                                       Sper ca n-am uiat sa mentionez nimic! Al meu s-a vrut    pufos, doar k n-a iesit tocmai asa, din pacate.  Poate aveti voi mai mult noroc !

 

TIPS-URI

1

portie pt 2 tavi de cozonac

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac