Pozele nu sunt foarte reusite dar garantez ca reteta este tare buna ...un cozonac tare pufos si aromat . Multumesc Adina pentru reteta >:D< (http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-evantai-cu-mere-67284.html)
Pentru aluat :
Ptr umplutura :
Punem faina intr-un castron. Adaugam drojdia,apa,laptele,zaharul ,ouale,un praf de sare si amestecam.Adaugam apoi untul topit si incepem sa framantam . Vom obtine un aluat mai lipicios .
Lasam aluatul la crescut pentru circa o ora , la loc cald , ferit de curent .
Separat curatam merele de coaja si le dam prin razatoare .Punem merele intr-un bol si le amestecam bine cu zaharul, scortisoara si pesmetul .
Cand aluatul a crescut , presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul sub forma dreptunghiulara si punem amestecul de mere .
Taiem aluatul in trei fasii verticale.Punem apoi fasiile una peste cealalta si taiem in sase parti egale .
Punem gramajoarele pe rad in tava cu partea taiata in sus.
Presaram zahar si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 30 minute.