Cozonac pufos cu ciocolata

de Sylvia in Prajituri, 17 Feb 2010 | 32460 vizualizari

COMENTARII (15)

ionix 1

17.02.2010, 11:58

supeeeeerb... imi place cel rotund mai mult...

Teo 1

17.02.2010, 12:29

cozonacul.... pasiunea mea si la facut si la mancat;eu framant cu mana cate 8 cozonaci;crema asta o fac si eu, coaja de portocala ii da o aroma si un gust special; la framantat nu folosesc albusurile, intaresc coca;imi place cum arata, il vreau cu vin!

Miha 1

17.02.2010, 13:37

Excelent!

violette 1

17.02.2010, 16:32

Nota 10 cu steleta!

rivka 1

17.02.2010, 19:44

arata bine !

madi_marin 1

17.02.2010, 20:54

5 furculite si o rugaminte .... vreau si eu o bucatica de cozonacel...

dicarmencitta1957 1

18.02.2010, 11:48

Tare bine arata,mmmm

Sylvia 1

18.02.2010, 12:25

Servesc pe toata lumea cu drag
Teo o sa incerc si fara albusuri merci de sugestie si felicitarile mele pentru framanatatul cu mana acela este adevaratul cozonac

Nutelistul 1

09.04.2010, 23:22

Arata bine, este totul okey si asa, insa ma gandeam daca nu era mai bine daca puneai direct Nutella ecologica (ca exista, deci fara E-uri si alte porcarii in ea, minim grasimi saturate) ca si crema de ciocolata, era mult mai simplu.
Eu de obicei fac altfel, anume fac cozonacul simplu deci fara umplutura, apoi tai din el, pun Nutella cu lingurita pe bucata si mananc, in acest fel controlez eu cat pun ca sa nu zic ca e prea putina sau prea multa, este delicioooooosss, asa am mancat un cozonac intreg de 1000 g cu 350 g de Nutella, taiam o felie groasa de 4 cm, puneam cam 2 lingurite de Nutella pe ea si tot asa, pana l-am facut praf, nici o crema de ciocolata nu se compara la gust cu Nutella.
Chiar nu am auzit pe nimeni fie sa umple direct cu Nutella Cozonacii sau alte prajituri, fie sa manance Cozonac simplu cu Nutella pe el, se controleaza instant cantitatea de umplutura dorita, e practic si gustos de nu se poate.
Se tot fac creme dupa cate vad, se pune ciocolata (care e un fel de Nutella), se mai adauga aia, ailalta, zahar..etc, cam complicat si nu vad sensul, in acele creme se adauga si Unt care este o sursa in plus de Colesterol si in acelaa timp grasime saturata care se depune mai repede pe corp.
In alta ordine de idei, nu stiu exact daca oualele au un rol aparte afara de cel de a lega, ca daca nu are alt sens, folosirea albusurilor in loc de galbenusuri ar fi mult mai "usoara" pentru ficat, albusurile nu au Colesterol si au minim de grasime, galbenusurile-s durere.
Plus de asta, careva foloseste faina integrala la Cozonaci ?! Eu unul nu am vazut, de ce ? Este mult mai sanatos, de crescut, consider ca, creste, asa cum si painea creste frumos.

Sylvia 1

10.04.2010, 11:47

Nutelistul , multumesc pentru comentariu, nu am inteles prea bine faza cu Nutela in reteta nu ziceam nimic de Nutela, crema facuta de mine din cioco amaruie si albus a fost excelenta. De obicei fac cu nuca pe aceasi reteta de aluat, si sigur se poate face si cozonac cu albusuri doar si cu faina integrala dar ...la cum fac eu de 2 ori pe an il prefer sincer pufos si facut cu ou, traditional. Astept cu mare interes sa vad retete si bunatati facute de tine cu siguranta suntretete interesante.

Nutelistul 1

11.04.2010, 00:32

Tocmai am pus si eu o reteta azi, chiar sunt curios de pareri.
Cu Nutella intrebam de ce te-ai mai chinuit sa faci crema, cand putei sa pui direct Nutella, probabil ca, crema ta e mai gustoasa, nu neg.

elena1988 1

10.03.2011, 10:54

simo_brkic 1

05.04.2012, 18:45

ihiihihihi poi Nutelistul de aia e Nutelist k mananca multa nutella ,si eu in ultimul timp pap prea multa ciocolata..si se pune ...sa stii k o sa incerc si eu retata ta

simo_brkic 1

05.04.2012, 18:46

da nutelistule nu ai nici o reteta xD

Adrian2016 1

13.04.2016, 14:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata