Cozonac Rosenkrantz

de Georgiana78 in Prajituri, 5 Noi 2013 | 4765 vizualizari

 

Este prima data cand incerc aceasta reteta si mi s-a parut fff usor de facut si suuuper delicios! De aspect nu mai vorbim....!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 130 gr unt
  • ~25 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • sare
  • esente
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

- caramelizam 10 linguri zahar si captusim cu acest caramel o cratita  cu diametrul de 24 cm si o lasam deoparte

- dizolvam drojdia in putin lapte cald si 3 linguri zahar si lasam la dospit 15 min

- intr-un lighenas pt framantat punem faina cernuta peste care adaugam maiaua, ouale, laptele in care s-au dizolvat 3 linguri zahar putina sare, esentele si coaja de lamaie si framantam cca. 15 minute (eu am framantat doar 5 min. ca a plans bebelusa)

- nu se lasa la crescut ci se intinde o foaie dreptunghiulara care se unge cu untul amestecat cu 6 linguri de zahar, apoi se presara nuca si se apasa bine cu palma pentru a se lipi de unt bine

- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati

- se aseaza bucatile de aluat in cratita cu caramel cu partea taiata in sus si se lasa la crescut 1 ora

- se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute

- cozonacul se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pt ca altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita

- se serveste cu mare pofta.....la noi asa a fost....!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie