Cozonac Steluta

de adnia in Prajituri, 25 Ian 2013 | 3660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -300ml lapte cald
  • -75g unt(margarina),moale,la temperatura camerei
  • -80g zahar
  • -550g faina
  • -1galbenus
  • -1cubulet drojdie
  • Umplutura:
  • -250g nuca
  • -125g zahar
  • -2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Steluta:

Am pus drojdia la muiat in laptele caldut iar faina am amestecat-o intr-un castron cu zaharul si putina sare.  

Am  turnat drojdia in faina,am pus untul moale si galbenusul,am framantat un aluat  elastic pe carel-am lasat la cald sa dospeasca. 

Pentru umplutura: am mixat  intr-un castron 250 g nuca, 125 g zahar si 2 linguri lapte.

Dupa ce aluatul meu a crescut suficient, l-am asezat in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, am pus umplutura, iar deasupra umpluturii am asezat un "capac" din aluat, in asa fel incat nuca cu cacao sa nu iasa la suprafata. Am lasat iarasi la crescut in forma, apoi am dat la cuptor, pana a trecut testul scobitorii si l-am rasturnat dupa ce s-a mai racit putin. 

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Steluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi şpriţaţi