Cozonac tigrat cu Finetti si stafide

de ionela2682 in Dulciuri, 11 Iun 2011 | 9766 vizualizari

 

Vazusem la Lia un cozonac tare frumos impletit...mi-a ramas gandul la el asa ca l-am executat -impletitura Liei cu aluatul meu...!
Mersi mult Lia..a iesit un cozonac de-ti lua ochii ,asa frumos era!

 

INGREDIENTE

  • aluat pentru 3 cozonaci
  • 1/2 l lpte
  • 2cani zahar
  • 6 galbenusuri
  • coaja si suc de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 cub de drojdie
  • sare
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde ( +/- 1 kg)
  • -cacao pentru unul dintre aluaturi
  • Umplutura
  • Finetti
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac tigrat cu Finetti si stafide:

-framantam 2 aluaturi in acelasi mod ,iar in unul dintre ele vom adauga cacao pe care o dizolvam in lapte

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele

-se incepe adaugarea fainii framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai  inmuia in momentul in care se adauga uleiul)

-incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini

-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul

-pentru ca mie mi-au iesit 2 cozonaci mai mari si 1 mai mic am impartit fiecare aluatul in 3 bucati( 2 mari si 1 mic) acestea la randul lor in  care 2 bucati egale

-fiecare bucatea se va intinde pe masa unsa cu ulei in foi subtiri,am suprapus alb/maro si maro/alb unse  si lipite intre ele cu Finetti,am presarat stafide si rulat in sul strans

-cele 2 suluri se vor rasuci ,se  pun in tava cu hartie de copt,se ung cu galbenus amestecat cu 2-3 lg lapte presaram susan si lasam la crescut

(-daca nu ati inteles urmariti foto!)

-se coc la foc mic pentru inceput si mai mare spre final pentru a se rumeni frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac tigrat cu Finetti si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

13.06.2011, 19:10

super arata

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:30

bine arata

ionela2682 1

12.07.2011, 08:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]