Cozonac unguresc

de dantes in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 4725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca
  • 600 g faina alba
  • 200 g margarina
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 5 linguri de zahar
  • Pentru umplutura
  • 5 albusuri de ou
  • 500 g nuca macinata
  • 300 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac unguresc:

Se amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar.

Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se imparte in 8 si se intinde in 8 foi de circa 1 cm.

Albusurile se amesteca cu nuca si zaharul si se intind peste foile de coca si se ruleaza.

Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor circa 40 min pane se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]