Creier pane

de Rocsi in Porc, 12 Feb 2013 | 6161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creier de porc
  • faina alba
  • 4-5 oua
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul il spalam bine, il lasam in apa rece cam 1 ora, insa o mai schimbam o data dupa jumatatea timpului.
Il scurgem de apa si il lasam cam 10 minute intr-o sita.
Ouale le batem spuma cu sare, piper, boiaua de ardei, praful de usturoi si patrunjelul uscat.
Pe o farfurie punem faina alba.
Intr-o tigaie punem ulei si il incingem.
Trecem fiecare bucata de creier prin faina, ou batut, faina si iar ou batut, apoi le prajim in uleiul fierbinte.
Il rumenim pe ambele parti, apoi il scoatem intr-o farfurie pe servetele de bucatarie.
Daca uleiul prinde o culoare mai inchisa, puteti sa il mai schimbati.
Procedam astfel pana terminam tot creierul.
Il lasam sa se racoreasca, apoi servim.
Alaturi de mustar, o salata, muraturi merge perfect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creier de porc pane