Creier pane

de Oana in Porc, 1 Mai 2009 | 11891 vizualizari

 

Este un preparat delicios si foarte rapid, se poate manca cu piure sau cartofi prajiti.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • faina
  • 3-4 linguri cu lapte
  • marar uscat
  • sare
  • piper
  • optional boia dulce
  • pesmet
  • 500 g creier de porc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul se curata de piele sub jet de apa, apoi se usuca pe un prosop de hartie. Cine doreste il poate opari inainte in apa clocotita cu sare si putin otet. Apoi se taie feliute subtri.

Se amesteca mai intai ouale cu faina pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la sfarsit se adauga condimenele.

Feliile de creier se dau prin aceasta compozitie, se tavalesc prin pesmet si apoi se prajesc in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie ca sa absoarba grasimea in exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat cu cartofi la cuptor