Crema caramel

de Bunica in Prajituri, 11 Iun 2011 | 4844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g. zahar
  • 100 ml. frisca lichida
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml. lapte
  • 4 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema caramel:

    200 g. zahar se caramelizeaza peste care se adauga frisca lichida. Se ia de pe foc si se amesteca bine.

   6 galbenusuri 200 ml. lapte 4 lingurite de amidon se amesteca bine. Se pune compozitia pe foc moae dandu-se in 2-3 clocote.

    Caramelul se toarna peste crema, se amesteca bine ,se toarna intr-o forma detasabila de marime medie si se da la frigider pentru 1 ora. Se taie rece. Se poate servi  simpla sau ornata  cu frisca.

TIPS-URI

1

Forma trebuie sa fie tapetata cu hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:36

Bunica 1

14.06.2011, 15:55

Fetelor, ma bucur ca v-a placut ,dar trebuie sa o mai fac ....sa multumesc pe dragele mele ....cu portii duble sau simple

mihaelar63 1

16.06.2011, 10:00

O steluta , o inimioara , nu fac fitze
Mai bine din amandoua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada