Crema de ciocolata si cafea

de alldaycooking in Dulciuri, 7 Apr 2013 | 4209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml cafea espresso
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri fructoza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bucatele de ciocolata cu cafea pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de ciocolata si cafea:

Cafeaua se pune la fiert impreuna cu ciocolata. Se amesteca oul cu 4 linguri de fructoza, faina si laptele.  In cafeaua fierbinte se toarna amestecul de mai sus si se amesteca cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se tine pe foc cateva minute, amestecand continuu pana cand se intareste suficient crema. Se lasa aceasta crema sa se raceasca. Cand crema a fost rece, se mixeaza smantana cu 1 lingura de fructoza pana cand se obtine frisca. Din frisca se pastreaza 4-5 linguri pentru decor, restul se amesteca cu crema de cafea.  Crema de cafea se distribuie in 4 cupe, care se decoreaza cu frisca si bucatele de ciocolata cu cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Cati