Crema de mascarpone si ciocolata

de _Alina_ in Dulciuri, 20 Sep 2013 | 29080 vizualizari

 

Nu-mi plac cremele din comert, asa ca fara prea multa palavrageala azi va prezint o vedeta din bucataria mea. O crema consistenta, ciocolatoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de mascarpone si ciocolata:

1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert. 

2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.

3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia fierbinte amestecand continuu. Lasam compozitia sa se racoreasca complet.

4. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida, iar apoi incorporam totul in compozitia cu ciocolata.

5. Introducem crema la frigider pentru cateva ore (cel putin 4).

Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.

 

TIPS-URI

1

Folositi ciocolata de calitate.

2

Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kati