Crema de zahar ars in miniforme

de ExploraCuisine in Prajituri, 1 Mar 2011 | 6614 vizualizari

 

Vreau sa incep postarea cu un sincer La Multi Ani de ziua Martisorului, sa aveti o primavara frumoasa alaturi de cei dragi voua! ca sa fim in ton de sarbatoare, ieri am preparat crema de zahar ars in miniforme.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana zahar tos
  • 1/4 cana zahar tos
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars in miniforme:

  Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar.

Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au aproximativ 250 ml) si rotim formele pentru a uniformiza zaharul.

Intre timp mixam laptele cu ouale si zaharul ramas (1/4 cana) si vanilia, mixam bine si punem in mod egal aceasta compozitie peste zaharul ars in forme.

Punem apa fierbinte in tava, pana cand ajunge la jumatatea miniformei, pe exterior si dam la cuptorul preincins la 180 grade pe raftul de jos pentru 35-45 minute (in functie de cum arde cuptorul)

Este gata cand incepe sa prinda o culoare aurie deasupra. Chiar daca inca e putin moale se va intari cat va sta la frigider. Le scoatem pe un servet si le lasam sa se raceasca, dupa care le punem infrigider pentru minim 4 ore.

Este un desert foarte aromat si simplu de facut care va va incanta papilele gustative :) Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars in miniforme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creme Brulee (Crema de zahar ars)