Cremes

de AndreaE in Prajituri, 24 Mar 2014 | 8788 vizualizari

 

Rusine sa-mi fie , ca nu am avut in casa zahar vanilat si amidon :D , deci a trebuit sa improvizez ca tare mari pofte am avut :))

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foietaj
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 50 gr unt
  • Coaja de lamaie rasa
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte apoi 5 minute pe cealalta. Apoi le-am pus la racit.

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut tare.

Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul , faina si praful de budinca. Am adaugat laptele si l-am pus pe foc. Amestecand cu telul continuu , sa nu sa se lipeasca , am lasat la fiert pana a inceput sa se intareasca. Atunci am adaugat untul si amestecand , l-am mai lasat pe foc pana a inceput sa se desprinda compozitia de oala.

L-am lasat la racit, apoi am adaugat coaja de lamaie si albusurile batute.

Am luat o foaie, am intins crema , apoi am luat cealalta foaie si am sfaramitat-o deasupra. Apoi am pudrat-o si am pus-o in frigider circa 1 ora, caci si asa a fost  prea mult ;))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit american