Cremes, cremsnit, crempita

de Dea_Dea in Prajituri, 10 Iun 2013 | 10779 vizualizari

 

O prajitura apreciata si gustoasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi cremes

CREMA:

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 gelatina
  • 200 ml frisca

DECOR :

  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes, cremsnit, crempita:

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Se adauga laptele si se pun pe foc pana se ingroasa.

Se lasa la racit. Se hidrateaza gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar .

Frisca se bate si ea.

Se adauga gelatina peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile , se amesteca , iar la final frisca.

Se pune crema intre foi , iar deasupra se pune zahar pudra.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

In loc de crema fiarta se poate folosi budinca de vanilie din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes, cremsnit, crempita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac