Crempita Spaniola

de Panacris in Prajituri, 9 Mai 2012 | 6871 vizualizari

 

Ca tot e marea meci in Capitala, am pregatit o prajitura pentru acest moment. Este asemanatoare cu prajitura Desteapta sau Inteligenta, dar in 1995 cand am cules reteta, sub acest nume circula reteta:D

 

INGREDIENTE

  • oua 8 bucati,
  • lapte 1 litru,
  • zahar tos 14 linguri,
  • ciocolata cu lapte 100 g.,
  • zahar vanilnat 4 pliculete,
  • margarina Rama 1 pachet,
  • praf de copt 1 plic,
  • faina 14 linguri,
  • sare iodata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crempita Spaniola:

Margarina se topeste impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si ciocolata. Dupa ce s/a racit, se adauga pe rand galbenusurile de ou, amestecandu/se continuu. Dupa ce /s/a omogenizat crema, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se incoporeaza apoi si laptele. Albusurile se bat spum cu un praf de sare si se adauga la compozitia de mai sus, incorporandu/se usor. Aluatul obtinut, atentie este foarte fluid, se toarna intr/o tava (mai inalta) tapetata cu foaie de pergament. Se introduce tava in cuptorul preincins, se lasa la foc tare, 250 grade, cca. 10 minute apoi se reduce focul la 150 grade si se lasa aporximativ 50 de minute. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor si se lasa sa se racesaca in tava. la servire se pudreaza cu zahar praf vanilinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crempita Spaniola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kremschnitt