Creveti cu ciuperci si smantana

de Catalina L in Fructe de mare, 30 Mar 2018 | 8027 vizualizari

 

O reteta gustoasa si rapida de facut.
Sosul cu cidru, smantana si ciuperci este tipic din regiunea Normandia - Franta.
Cidrul este o bautura slab alcoolica  3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/creveti-cu-ciuperci-si-smantana.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de creveti cruzi (sau cumparati gata fierti de la pescarie )
  • 400 g de ciuperci
  • 2 cepe salota
  • 1 ceapa alba
  • 1 catel de usturoi
  • 200 ml de smantana
  • 50 g unt
  • 1 lingura de faina
  • 150 ml de cidru normand
  • sare, piper
  • paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu ciuperci si smantana:

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.

Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul .

Prajiti-le in 20 g de unt fara sa colorati, presarati faina deasupra si amestecati.

Varsati cidrul treptat, continuati sa amestecati si incorporati apoi smantana.

Puneti sare, piper adaugati ciupercile si gatiti la foc mic cateva minute.

Curatati crevetii si reveniti-i rapid intr-un pic de unt.

Puneti sare, piper si paprika.

Incorporati crevetii in sosul cu ciuperci si gatiti impreuna  2-3 minute.

Serviti cu orez natur sau paste.

Este delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]