Crumble cu prune

de T I M E A in Prajituri, 29 Sep 2013 | 11506 vizualizari

 

Categoric acesta este unul din deserturile mele favorite! Si cand te gandesti ca e atat de simplu de facut si contine atat de putine ingrediente! E bun cu orice fructe zemoase, insa cu prune e the best, cel putin pentru mine.
Trebuie sa incercati si voi macar o data acest desert minunat!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr prune (cantarite fara samburi)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura margarina pt uns tava
  • Pt crumble:
  • 60 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 60 gr faina
  • Aceste cantitati sunt pentru o tava mica (aprox 20/15 cm)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.

Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.

In acest timp spalam bine prunele, le scoatem samburii si le taiem felii.

Ungem o tava de ceramica ( eu am folosit una mica) cu unt sau margarina si punem prunele in ea.

Presaram deasupra prunelor un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara.

Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.

Obtinem un desert cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alte fructe zemoase va plac

2

Daca folositi o tava mai mare, dublati cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

T I M E A 1

30.09.2013, 22:35

Claudia mai fac

Tabita _ 1

27.03.2014, 22:16

Am facut-o si eu! Multumesc pentru reteta!

T I M E A 1

01.04.2014, 16:02

Tabi ma bucur ca ti-a placut reteta mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu banane