Crumble de cirese

de lilik in Prajituri, 12 Iun 2011 | 6997 vizualizari

 

Nu am cuvinte sa va spun cat a fost de gustoasa,de aromata...am luat reteta dintr-o revista dar am micsorat cantitatile si nu am folosit brandy pt cirese..

 

INGREDIENTE

  • 350-400 gr cirese
  • 75 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 120 gr faina
  • scortisoara
  • 2linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble de cirese:

Spalam ciresele si le lasam sa scurga apa in exces,apoi le scoatem samburii si le amestecam cu 2 linguri de zahar.

Ungem un vas termorezistent cu unt si punem ciresele,sa acopere tot fundul vasului.

Amestecam untul rece cu faina si zaharul,pana devine sfaramicios,dar untul trebuie sa fie tot amestecat.

Punem aceasta compozitie deasupra cireselor,uniform apoi presaram scortisoara dupa plac(eu am pus putina) si dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute(o sa observati ca se rumeneste si sucul cireselor incepe sa-si faca aparitia la suprafata).

Servim pudrat cu zahar si cu inghetata de vanilie(mie imi place simpla ca ii simt aroma delicata).

Se serveste calda.(si rece e delicioasa)

TIPS-URI

1

daca doriti atunci cand puneti zahar peste cirese puteti pune si 1-2 linguri brandy(eu nu am pus pt ca a papat si Sarah)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]