Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)

de Anett in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 14338 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la bunica. Sper sa va placa! :)

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • o lingura de untura
  • un galbenus de ou
  • 12gr drojdie
  • 2 lingurita de zahar
  • 100ml lapte
  • putin sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc):

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele si lasam la loc caldut pana se umfla si apar bule la suprafata.

Intr-un vas amestecam faina, untura, galbenusul, sarea si drojdia umflata, framantam bine. Lasam sa odihneasca 30 de minute, apoi intindem la o grosime de un deget. Am taiat aluatul in fasii dreptunghiulare pe care le-am crestat la mijloc. Unul din capete l-am trecut prin crestatura.

In ulei bine incins se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. 

Servim cu zahar pudra si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

cristeena20 1

08.04.2013, 22:04

super bune..si bunica facea,,noi le numim cirighele

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 14:51

ce bunatate !

Renataedina 1

27.01.2016, 19:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]