O gustare din brânză si ton ,cu mai multe arome, foarte buna la mesele festive si cu un aspect imbietor.Numai buna de deschis apetitul mesenilor,oferita înaintea felului principal de la prânz.
Din compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel:
batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri de faina cernuta si amestecata cu 1/3 praf de copt. Adaugam albusurile spuma pe care o omogenizam incetisor avand grija sa nu rupem spuma.
Cand primul blat este gata il punem intr-o tava de 20 x 35 cm, tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 15 minute, avand grija sa nu se usuce foaia prea tare.
Procedam la fel si cu celelalte doua foi.
Intre timp pregatim umplutura.Desfacem conserva de ton si o punem la scurs intr-o strecuratoare.
Taiem cubulete ardeiul rosu si Miezul de Lapte.
Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru umplutura si daca e cazul , mai adaugam putina sare.
Dupa ce cele trei foi sunt coapte le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Cand s-au racit ,peste prima foaie punem 1/3 din umplutura, deasupra a doua foaie , inca 1/3 din umplutura si a treia foaie.Deasupra punem restul cremei ,o nivelam si presaram boia de ardei.
Taiem foile in 24 de cubulete, adaugam cate un mot de Miez de Lapte si decoram cu frunzulita de patrunjel verde si ardei gras rosu.
Cu siguranta cuburile vor dispare repede din fata musafirilor, mai ales daca aveti o tuiculita inainte sau o bere rece , dupa....
Pofta mare sa aveti !
1
Inainte de a taia cuburile, puneti tava in frigider macar pentru 2 ore.