Cum se face sucul de rosii

de Andra_Constantinescu in Conserve, 19 Sep 2017 | 4380 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Sucul de rosii este foarte bun pentru a-l folosi la prepararea sosurilor, asa ca este util sa il avem in camara si este si mai bun daca il facem chiar noi, cu rosii din gradina.
Au rezultat 10 l de suc de rosii din cantitatile pe care le-am folosit. 

 

INGREDIENTE

  • 25 kg rosii alese
  • 250 g zahar
  • 5 linguri sare grunjoasa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb pana cand scad, amestecand din cand in cand. Spre finalul fierberii, se adauga zaharul si sarea grunjoasa, dupa gust.

Se pune sucul de rosii fierbinte in borcane sau sticle, curate si uscate. Se infileteaza capacele. Dupa aceea, acestea se mai fierb 40-50 de minute pe baie de aburi si se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau se pun la racit sub o patura.

*Cand le fierbeti pe baie de aburi, temperatura sticlelor si a apei din vas trebuie sa fie aproximativ egala (nu puneti sticle fierbinti in apa rece sau invers).

**Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele se va aseza un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva