Cum se face sucul de rosii pentru iarna

de Gicuta in Conserve, 11 Aug 2015 | 9043 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Un ingredient esential pentru o multime de retete.

 

INGREDIENTE

  • 20 kg de rosii
  • 6 linguri cu sare grunjoasa
  • 6 linguri cu zahar
  • ulei ( cate o lingura pt. fiecare sticla )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii pentru iarna:

Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul.

Le-am trecut de doua ori prin masina de presat rosii.

Sucul obtinut l-am fiert la foc mic( aproximativ 4 ore) intr-o oala de tuci,pana a scazut la jumatate.

La jumatatea fierberii, am adaugat sarea si zaharul.

Am turnat sucul fierbinte in sticlele sterilizate, am pus cate o lingura de ulei apoi am sigilat.

 Le-am pus sa stea sub o patura pana a doua zi cand s-au racit.

TIPS-URI

1

Fierbeti sucul de rosii pana obtineti consistenta dorita

2

Sarea si zaharul se adauga dupa gust.

3

Daca pregatiti cantitate mai mica, timpul de fierbere se reduce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

11.08.2015, 19:26

Ina 1

11.08.2015, 20:53

Mama mea il facea fiert la ceaun, dar la soacra-mea am descoperit o reteta mult mai simpla, mai gustoasa si mai ... naturala http://www.bucataras.ro/retete/suc-de-rosii-24568.html

Rocsi 1

12.08.2015, 21:39

Foarte, foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii